Trvalo udržateľný rozvoj - Mrmus, Anton
Zmeny na zemi v minulosti - v dôsledku prírodných javov, dnes už aj v dôsledku konania človeka, ktorý má v rukách moc hromadného ničenia. Globalizácia a trvalo udržateľný rozvoj. Medzinárodná konferencia /Stockholm/ o postavení a úlohe človeka v systéme životného prostredia. Závery Rímskeho klubu /1972/. Dokument "Naša spoločná budúcnosť ", "Charta Zeme", "Agenda 21" a ďalšie iniciatívy v oblasti trvalo udržateľného rozvoja.