Světová organizace na rozhraní: rozvoj - bezpečnost - lidská práva - Kortusová, Pavla
Šesťdesiate výročie založenia Organizácie spojených národov. Miléniová deklarácia OSN. Reforma OSN. Otázky rozvoja, mieru, kolektívnej bezpečnosti a ľudských práv rozpracované v správe generálneho tajomníka OSN Kofiho Annana.