Rozvojové cíle tisíciletí po první třetině - Jelínek, Petr
Osem rozvojových cieľov Miléniovej deklarácie Organizácie spojených národov. Ambiciózne ciele v oblasti rozvoja a eliminácie chudoby do roku 2015. Napĺňanie rozvojových cieľov v jednotlivých častiach sveta. Najvýznamnejšie pokroky dosiahnuté v Ázii, severnej Afrike a Latinskej Amerike. Vyspelé krajiny a rozvojová pomoc.