Pool pôsobiaci na slovenskom poistnom trhu - Veselovská, Stanislava, 1957-
Po roku 1989 vznikajú na Slovensku dobrovoľné zoskupenia poisťovní - poistné pooly - poisťovatelia zoskupení za účelom poistenia určitého druhu rizika. Existujú 2 základné druhy poolov - spolupoisťovací pool a zaisťovací pool. Slovenský jadrový poisťovací pool - jeho štatút, rokovací poriadok a organizačná štruktúra. Práva a povinnosti členov Slovenského jadrového poisťovacieho poolu.