Geopolitické doktríny vo vývoji ruského štátu - Greguš, Peter
Stručná história ruského štátu od čias mongolského vpádu v stredoveku, stručný pohľad na náboženstvo a rozkoly v niektorých denomináciách, koncepcia "tretieho Ríma", problémy Ruska v 18. storočí, ruská expanzia v 19.storočí, geopolitické koncepcie Ruska v 19. a 20.storočí.