Vplyv globalizačných procesov na celulózovo-papierenský priemysel SR v súčasnosti - Vojtech, František
Definícia pojmu globalizácia. Šesť faktorov-trendov, ktoré tvoria obsahovú náplň globalizácie - interdependencia, integrácia, transnacionalita, vedecko-technický pokrok, potreba prispôsobovania sa a súčinnosti, hrozby globálnych problémov. Globalizácia a celulózovo-papierenský priemysel na Slovensku. V súčasnej dobe patrí medzi najkonsolidovanejšie druhy priemyslu SR.