Hodnotové dilemy bezpečnostnej orientácie občanov SR - Murdza, Karol
NATO a politická zodpovednosť za bezpečnostnú orientáciu a správanie občanov. Bezpečnostná orientácia, dezorientácia a chaos v "rizikovej spoločnosti". Podstata hodnotovej dilemy: hodnotové zisky a hodnotové obete vstupu do NATO. Vstup do NATO ako hodnotovo racionálne bezpečnostné správanie občanov SR.