Úvod do teorie mezinárodních vzťahů - Novotný, Adolf
Obsah a vývoj teórie medzinárodných vzťahov. Základné funkcie teórie medzinárodných vzťahov. Medzinárodné vzťahy a politické vedy. Pojem medzinárodná politika a medzinárodné vzťahy. Objekt a predmet medzinárodných vzťahov.