Pomer bezpečnostných záväzkov podľa Zmluvy o NATO a podľa Zmluvy o EÚ a možná participácia Slovenska na zmene tohto pomeru po prípadnom vstupe - Pitoňák, Andrej
Vstupom do NATO a Európskej únie prijmeme na seba určité bezpečnostné a zahraničnopolitické záväzky. Pomer nadradenosti a podradenosti záväzkov. Vzájomný pomer medzi záväzkami Zmluvy o NATO a Zmluvy o EÚ. Ťažké je predvídať, akú úlohu bude zohrávať Slovensko po vstupe do NATO a EÚ.