Postavenie rómskej minority v Slovenskej republike - Koganová, Viera
Príspevok sa venuje koncepcii ústavnej ochrany menšín v SR. Ťažiskom príspevku je postavenie Rómov na Slovensku, ich vzdelanostná, kultúrna a sociálna situácia, kriminalita a diskriminácia a politické aktivity rómskej menšiny. Príspevok obsahuje údaje o počte Rómov na Slovensku podľa sčítania ľudu z roku 2001.