Otázka zavedenia centrálneho európskeho registra unifikovaných právnych pojmov - Pitoňák, Andrej
Problematika vytvárania univerzálnych právnych pojmov v európskom meradle. Prístupy k riešeniu problému "konflikt kvalifikácie", varianty zapracovania právnych definícií do vnútroštátnej legislatívy jednotlivých členských štátov, ich výhody a nevýhody. Mechanizmy zabezpečujúce hladkú aplikáciu unifikovaných pojmov v praxi.