Nobelova cena za ekonomiku o konflikte a spolupráci - Zverková, Soňa
V roku 2005 Nobelovu cenu za ekonomiku udelila Kráľovská švédska akadémia vied dvom vedcom. Ocenení sú: Robert J. Aumann a Thomas C. Schelling za rozšírenie teórie hier. K otázke konfliktu a spolupráce pristupujú na základe teórie interaktívneho rozhodovania.