Asymetrie informace na pojistných trzích a její důsledky pro regulaci pojišťovnictví - Daňhel, Jaroslav
Chovanie a rozhodovanie ekonomických subjektov v neistých podmienkach. Stiglitzova interpretácia asymetrie informácie na poistných trhoch s výhodou na strane dopytu. Kritické poznámky k Stiglitzovmu poňatiu a riešeniu asymetrie informácie na poistných trhoch. Argumenty v prospech konceptu asymetrie informácie na poistných trhoch na strane ponuky. Závery vyplývajúce pre reguláciu poisťovníctva z problému asymetrie informácie medzi klientom a poisťovňou.