Virtuálna realita - Grznár, Patrik
Virtuálna realita (virtual reality) je systém na znázorňovanie skutočnosti, ktorý bol vyvinutý v roku 1985. Užívateľovi umožňuje, aby vstúpil do imaginárneho sveta vytvoreného pomocou počítača. Porovnanie virtuálneho a fyzického sveta. Súčasné aplikácie virtuálnej rality - zrak, sluch, hmat. Tri základné stupne virtuálnej reality: pasívna aplikácia, aktívna aplikácia a interaktívna aplikácia. Využitie virtuálnej reality. Budúcnosť virtuálnej reality.