Financie ako súčasť medzinárodných vzťahov - Mesíková, Eleonóra
Recenzia na monografiu: Longauerová, Alena - Šulajová Irena: Vybrané problémy medzinárodných financií. Cieľom publikácie je bližšie priblíženie problematiky medzinárodných financií ako aj ich súvislostí. Text je rozvrhnutý do desiatich odborných kapitol, kde prvé štyri kapitoly sú zamerané na základnú teoreticko-pojmovú terminológiu a na vymedzenie základných finančných vzťahov. Ďalšie kapitoly sú zamerané na praktickú časť medzinárodných financií ( devízový trh, jeho riziká a riadenie, systém bánk a ich produkty, tendencie vývoja bankových systémov, platobná bilancia štátu a smerovanie svetovej ekonomiky).