K ekonomickým súvislostiam vstupu SR do NATO - Csabay, Marek
Väzba medzi ekonomikou a bezpečnosťou, ktorú predstavuje členstvo v NATO. Národný záujem, bezpečnosť a ekonomika. Ekonomická väzba v znení Bezpečnostnej stratégie SR a Severoatlantickej zmluvy. Fenomén tzv. nových hrozieb v medzinárodných vzťahoch.