Středoevropský a východoevropský pojistný trh a jeho makroekonomický rámec - Pöschl, Josef
Záujem poistného trhu o východnú Európu, ktorá v tomto odvetví vykazuje potrebu dohnať náskok západných krajín. Pozitívne ekonomické ukazovatele v krajinách budúcich členov EÚ. Veľkosť stredoeurópskych a východoeurópskych ekonomík. Sektor poisťovníctva: objemy poistného a rast poistného. Súvislosti a očakávaný vývoj so vstupom do EÚ. Informácie o krajinách: Chorvátsko, Poľsko, Slovensko, Slovinsko, Česká republika, Maďarsko.