Sólo hráči nemajú v obchode šancu - Horváthová, Jarmila
Súčasný trend v obchode je ústup od budovania veľkých hypermarketov na okrajoch väčších miest a orientácia na výstavbu supermarketov v menších sídlach. V súčasnosti existujú na Slovensku štyri obchodné aliancie, ktoré združujú nezávislých obchodníkov. Potreba menších obchodníkov spájať sa do väčších celkov, aby lepšie obstáli v konkurencii s veľkými obchodnými reťazcami. Podmienky združovania. Potreba reklamy. Zahraničné aktivity.