Environmentálne smernice Európskeho parlamentu a Rady Európskej únie - Koleňák, Roman
V decembri 2002 Schválil Európsky parlament a Rada Európskej únie dve nové smernice s cieľom redukovať rastúce množstvo elektroodpadu. Smernica 2002/96/ES (WEEE) o odpade z elektrických a elektronických zariadení. Dôvody prijatia smernice. Rozsah pôsobnosti smernice. Najdôležitejšie opatrenia smernice WEEE.