Pôsobenie Ústavu konkurencieschopnosti a inovácií v konštrukčnej oblasti - Surový, Juraj
Ústav konkurencieschopnosti a inovácií (ÚKaI) Žilinskej univerzity bol založený v roku 2004 za účelom komplexného riešenia projektov, vzdelávania a transformácie poznatkov do praxe. Základnou ideou ÚKaI je implementácia hi-tech technológií, inovačných myšlienok a konštrukčných návrhov do priemyselného prostredia s cieľom zvýšiť konkurencieschopnosť a produktivitu najmä domácich spoločností v európskom priestore. Príklad spolupráce s firmou Matador Machinery.