Informatizácia rezortu pôdohospodárstva po vstupe Slovenska do Európskej únie - Kučera, Milan
Jedným z cieľov Strednodobej koncepcie politiky rezortu pôdohospodárstva na roky 2004-2006 je dobudovanie a harmonizácia informačného systému rezortu. Samotný program informatizácie pozostáva zo systémovej časti, odvetvovej časti a integrovaných riešení. Informačná stratégia v jednotlivých podnikoch má zohľadňovať nové trendy vo vývoji informačných systémov a technológií. Prehodnotenie architektúry podnikového informačného systému a sprístupnenie aktuálnych informácií v reálnom čase je jednou zo základných podmienok konkurencieschopnosti agropodnikov po vstupe do EÚ.