Čo prináša nový Trestný zákon od 1. januára 2006 - Schultz, Ivan
Dňa 1.1. 2006 nadobudne účinnosť zákon č. 300/2005 Z.z. Trestný zákon. Novým zákonom sa ruší zákon č. 140/1961 Zb. Trestný zákon v znení neskorších predpisov, zákon č. 165/1950Zb. na ochranu mieru, ďalej zákon č. 120/1962 Zb. o boji proti alkoholizmu a zákon č. 448/2002 Z.z. o ochrannom dohľade a ktorým sa mení a dopĺňa zákon č.140/1961Zb. Trestný zákon v znení neskorších predpisov v znení zákona č. 550/2003 Z.z. K tomuto dňu nadobudne účinnosť aj zákon č. 301/2005 Z.z. Trestný poriadok. Informácia o niektorých nových inštitúciách a o najvýznamnejších ustanoveniach tohto zákona.