Makroekonomický vývoj a jeho vliv na bankovní sektor
Bankový systém a jeho vplyv na zdravie jednotlivých firiem i zdravie celku, prejavujúce sa pozitívnym stavom makroekonomických ukazovateľov. Príklady z histórie. Súčasná situácia v Česku. Najväčšie nebezpečenstvo pre makroekonomický vývoj ČR leží v oblasti zadlženia. Rast HDP v ČR od roku 1996. Inflácia meraná deflátorom HDP od roku 1996, priemerná miera nezamestnanosti od roku 1993. Potreba liberalizačných reforiem pre zmenu makroekonomického prostredia.