Odolnost domácích bank vůči makroekonomickým šokům
K odhadu odolnosti bankového systému v ČR uskutočnila ČNB záťažové testy, ktoré podrobili banky hypotetickým zmenám kľúčových makroekonomických premenných. Výsledky naznačili, že bankový sektor je schopný obstáť pri výrazných nepriaznivých šokoch. Overenie makroekonomického scenára konsenzuálnou prognózou na roky 2005, 2006, 2007.