Generál, ktorý dostal Nobelovu cenu za mier - Dinis, Igor
George Catlett Marshall - americký generál a politik, držiteľ Nobelovej ceny za mier za rok 1953. Krátky životopis a pôsobenie v politike USA. Tvorca "Marshallovho plánu" na finančnú a hospodársku pomoc USA vojnou zničeným európskym štátom.