Něco málo z historie pojišťování - Jelínek, Tomáš
Nahliadnutie do bohatej histórie tohto odboru. Prvé dôkazy o existencii poistenia. Poistenie na európskom kontinente. Vývoj poisťovania v Čechách, na Morave a v Sliezsku. Prvé poisťovne v rakúskej monarchii. Druhá zakladacia vlna (1872) a ďalší vývoj.