Smerom k vnútornému pokoju alebo encounterové skupiny vo vzdelávaní dospelých - Mažárová, Katarína
Domnienka, že ľudia nepotrebujú len informácie a praktické vedomosti, ale potrebujú vedieť i to, ako sa dostať k tomu, aby sa cítili vnútorne slobodní, šťastní, potrebujú si nájsť svoju cestu k hľadaniu vlastného šťastia. Jedným zo spôsobov, ktorý poskytuje možnosť nadobúdať práve takéto vedomosti a zručnosti pre život, sú tzv. encounterové skupiny. Encounterová skupina je malá skupina, ktorá jednotlivcom umožňuje dozvedieť sa viac o sebe a o spôsoboch svojej interakcie s inými ľuďmi. Skúsenosti z praxe s efektivitou encounterovej skupiny napr. pri práci s nezamestnanými.