Niektoré poznatky o vzdelávaní a kvalifikačných predpokladoch v rezorte MPSVR SR - Vasilová, Zdenka
Riadenie systému celoživotného vzdelávania na Slovensku v zmysle platnej legislatívy. Sociálna pomoc versus sociálna práca. Určenie predpokladov pre výkon vybraných funkcií. Sociálna práca a zákon o sociálnej pomoci. Koncepcia vzdelávania vo verejnej správe so zameraním na sociálnu prácu. Vzdelanostná úroveň zamestnancov vykonávajúcich sociálnu prácu. Typy a stupne dosiahnutého vzdelania. Absolventi certifikačných kurzov.