Pojišťovnictví a nanotechnologie - nové příležitosti a rizika - Kodiš, Václav
Svetový trh produktov založených na využití nanotechnológií v roku 2001 dosiahol 55 mld. eur. Do roku 2010 sa očakáva vzrast na niekoľko sto mliard eur. Niektoré možnosti používania nanotechnológií. Nanotechnológie a poisťovníctvo. Vplyv používania nanotechnológií sa pravdepodobne najviac prejaví u zodpovednostných poistení. Problematika risk manažmentu pri výskume, vývoji, výrobe, preprave, skladovaní, používaní a likvidácii produktov nanotechnológií.