Prax si vyžiadala detailnejšie pravidlá pre výber živností - Gossányi, Vojtech
Slovenská ústava umožňuje občanovi podnikať v predmete činnosti, ktorý si sám určí. Ziadaťeľ musí jasne definovať predmet činnotsi. Rezort vnútra má záujem pripraviť obsahové náplne všetkých remeselných živností vo forme metodickej pomôcky. Zjednotenie podmienok a terminológie.