Kvalitativní předely historického vývoje mezinárodních vztahů - Novotný, Adolf
Kvalitatívne etapy vo vývoji medzinárodných vzťahov. Vznik prvých pravidelných medziobčianskych vzťahov. Proces vzniku a historické formy štátov. Vplyv vonkajších vzťahov na vnútorný život a rozvoj štátu. Internacionalizácia ako historická a súčasná tendencia. Internacionalizácia a globalizácia.