<The> Process of vertical coordination and its consequences within the beer commodity chain - Veselská, Edita
Identifikácia potencionálnych prínosov plynúcich z vertikálnej koordinácie v rámci vybraného potravinového reťazca. Problém je aplikovaný na komoditnú vertikálu piva, ktoré patrí k významným položkám českého agrárneho exportu. Model simulácie maloobchodnej ceny piva, v ktorom zvýšenie cien vstupov v plnej miere ponesie spotrebiteľ. Simulovaná maloobchodná cena je potom porovnaná s cenou tržnou, a tak sú vyjadrené potenciálne prínosy plynúce spotrebiteľovi z vertikálnej koordinácie.