Prechod na IAS/IFRS sa blíži - Meluchová, Jitka, 1965-
Nariadením Európskeho parlamentu a Rady č. 1606/2002 o uplatňovaní medzinárodných účtovných noriem, sa v rámci EÚ zavádza používanie IAS/IFRS. Spoločnosti, ktoré sú povinné zostavovať konsolidovanú účtovnú závierku. Nevyhnutnosť legislatívnej úpravy štandardov IAS 32 a IAS 39 ako aj schválenia úplne nových štandardov IFRS 4 a IFRS 7.