Základné prvky európskeho bezpečnostného systému a ich ekonomické konzekvencie - Pupáková, Zuzana
Z devätnástich členov NATO len dve nie sú súčasťou Európy (Kanada, USA). Zaujímavým aspektom NATO ako spolku sú piliere, na ktorých stavia svoj bezpečnostný systém starý kontinent, z ktorých najvýznamnejšiu úlohu zohráva spoločná bezpečnostná politika EÚ. Islandská zahraničná politika. NATO a SR. Poľsko a USA.