Vysokoškolské studium v Evropě: přístupy k placení školného (komparativní studie) - Nováček, Libor
Terminológia a výklad pojmov školné a poplatky. Rozdiely medzi školným v USA a vo V. Británii. Vysokoškolská politika v krajinách západnej, strednej a východnej Európy. Druhy stratégií, ktoré jednotlivé krajiny prijímajú v súvislosti s platením školného. Stanovovanie školného. Školné, jeho dopad na dostupnosť vysokých škôl a správanie prijatých študentov. Zavedenie školného v Rakúsku a V. Británii. Minimálna zákonná mzda versus školné.