Daňová optimalizácia - fyzické osoby - Jarinkovičová, Valéria
Daňová optimalizácia - legálny proces hľadania optimálneho variantu spôsobu podnikania, zdanenia dosiahnutých príjmov a využitia všetkých do úvahy prichádzajúcich zvýhodnení ponúkaných právnymi normami, najmä zákonom o dani z príjmov, s cieľom minimalizovať daňovú povinnosť. Pri daňovej optimalizácii nedochádza k daňovým únikom. Opatrenia dlhodobejšieho a krátkodobejšieho charakteru.