Banky a poisťovne: špecializovaní členovia distribučného kanála - Kita, Pavol
Banky a poisťovne a ich výrazný vplyv na fungovanie distribučného kanála. Zabezpečovanie nevyhnutných služieb - financovanie a poistenie. Vzťahy medzi distributérmi a bankami. Úloha poisťovne v distribučnom kanáli. Distribučné podniky a ich povinnosť zabezpečiť ochranu tovaru aj osôb.