Zdaňovanie finančných nástrojov - Vavrová, Katarína, 1960-
Na investovanie do cenných papierov okrem vzťahu medzi vnútornou hodnotou a trhovou cenou cenných papierov, jeho celkovým výnosom a rizikom vplýva aj výška a spôsob zdaňovania cenných papierov. Investovanie do cenných papierov a podielov - vynaložené náklady a dosiahnuté príjmy z daňového hľadiska. Charakteristika príjmov z kapitálového majetku podľa zákona o dani z príjmov. Charakteristika daňových výdavkov podľa zákona o dani z príjmov. Predaj cenných papierov, obchodných podielov a zmeniek z hľadiska dane z príjmov. Daňovo neuznané výdavky súvisiace s cennými papiermi. Zdaňovanie cenných papierov daňou z pridanej hodnoty. Prevod cenných papierov a obchodovanie s cennými papiermi na účet klienta vzhľadom na daň z pridanej hodnoty. Charakteristika vybraných druhov finančného majetku vzhľadom na daň z pridanej hodnoty.