Daňové míľniky 2004 - 2005 efektívne aktíva ku konsolidácii verejných financií v SR - Burák, Emil
Niektoré úspešné daňové míľniky SR, ktoré zviditeľnili Slovensko na ceste za daňovou mondializáciou. Zníženie daní a intenzívnejšia kontrola pomohli daniam - daňové príjmy štátu sa za prvý polrok 2005 splnili. Zmena v správe najrizikovejších daní. Daňová decentralizácia. Prvý audit daňovej správy. Daňová harmonizácia našej krajiny s prostredím EÚ. Efektívne daňové inkaso. Vývoj miestnych daní od roku 2005 - nevyhnutnosť regulovania výšky sadzieb zo strany štátu aspoň na prechodné obdobie. Snaha o posilnenie kvality justičných rozhodnutí vo veciach daní, zavedenie daňových senátov zložených nielen zo sudcov, ale aj zo širšieho kolégia expertov na dane. Niektoré negatíva na doriešenie.