K metodologickým východiskám ponímania fenoménu globalizácie - Šikula, Milan
Internacionalizácia a globalizácia v historickej retrospektíve. Bázické oblasti globalizačných procesov. Znaky prebiehajúcej globalizácie. Formy integračných procesov. Charakter globalizácie.