Počítačová gramotnosť - základný fenomén informačnej spoločnosti - Kovačic, Michal
Počítačová gramotnosť, spôsobilosť ovládať informačné prostriedky je jeden zo základných predpokladov pre uplatnenie sa na trhu práce a pre miesto jednotlivca v spoločnosti. Systém ECDL (European Computer Driving Licence) je nadnárodná iniciatíva na podporu, rozširovanie a zdokonaľovanie základnej počítačovej gramotnosti a jej kvalifikovania. Doklady ECDL - Certifikát ECDL Európsky vodičský preukaz na počítač. Báza otázok a testov. Prínosy ECDL jednotlivcom i zamestnávateľom.