Teória ekonomickej integrácie - Balhar, Víťazoslav
Ekonomická globalizácia a medzinárodná ekonomická integrácia. Cieľ medzinárodnej ekonomickej integrácie a vývojové etapy jej tvorby - zóna voľného pohybu tovarov, colná únia, spoločný trh, hospodárska únia, hospodárska a menová únia, medzinárodná hospodárska i politická integrácia, jednotná globálna ekonomika. Základy teórie ekonomickej globalizácie a medzinárodnej ekonomickej integrácie. Podstata "novej ekonomiky". Významná zmena vo vývoji globálneho sveta i novej ekonomiky - 11. september 2001 - útok globálneho terorizmu proti globálnemu centru - USA. Produktívne faktory v procesoch rozvoja medzinárodnej ekonomickej integrácie - kapitál, práca, pôda. Ekonomický prínos vstupu danej krajiny do medzinárodnej ekonomickej integrácie.