S pomocou štátu i prispenia občanov - Pado, Martin
Zabezpečovanie plnenia úloh zlepšujúcich prevenciu kriminality na Slovensku. Existencia Rady vlády Slovenskej republiky pre prevenciu kriminality. Analýza stavu, vývoj, kontrola a eliminácia kriminality. Potreba zákona a finančných prostriedkov. Množstvo finančných prostriedkov potrebných pre prevenciu kriminality. Prevencia kriminality ako trvalá úloha.