Zákon o sprostredkovaní poistenia a sprostredkovaní zaistenia s komentárom - Fekete, Imrich
Zákon č. 340/2005 Z.z. o sprostredkovaní poistenia a sprostredkovaní zaistenia a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Zákon je účinný od 1. 9. 2005. Vychádza z týchto hlavných zásad: zásady legality, kategorizácie sprostredkovateľov, profesionálnej spôsobilosti, ochrany spotrebiteľa, publicity, koncesie, priebežného dozoru. Po prvýkrát je právna úprava sprostredkovania poistenia (zaistenia) upravená komplexne v jednom zákone.