Regionální statistika dnes a zítra - Durník, Eduard
Regionálna štatistika je stredom záujmu štatistikov vyspelých krajín. Regionálnu štatistiku chápeme ako podmnožinu všeobecnej štatistiky. Jedná sa o zber, spracovanie a prezentáciu časti štatistických dát a informácií, ktoré sa viažu na regióny. Regionálne databázy - NUTS, LAU, KROK, MOS. Informačné systémy, regionálne analýzy.