Modelovanie paralelných procesov pomocou Petriho siete - Klimeš, Cyril
V predmete Operačné systémy je chápaný proces ako systémový objekt charakterizovaný svojím pamäťovým priestorom a kontextom. Proces je teda program v štádiu vykonávania či inštancie programu pri jeho vykonávaní. Petriho siete ako jeden z najpoižívanejších nástrojov pre modelovanie a návrh zložitých systémov s paralelnými procesmi a hierarchickou štruktúrou. Modelovacie nástroje Petriho sietí. Príklady modelovania problémov paralelných procesov.