Spĺňa EÚ kritériá medzinárodnej organizácie? - Grešš, Martin, 1978-
Kritériá medzinárodnej organizácie a EÚ. Základné kritériá medzinárodnej organizácie - uzatvorenie zakladajúcej zmluvy, členstvo minimálne dvoch subjektov, štruktúra medzinárodnej organizácie. Európska únia spĺňa jednotlivé kritériá medzinárodnej organizácie.