Ekonomické dôsledky rozširovania integračných procesov z pohľadu Portugalska - Mogyorosiová, Zuzana, 1975-
Možné následky rozširovania Európskej únie o desať nových štátov v máji 2004, ako aj jej plánovaného budúceho rozšírenia. Rozšírenie EÚ a jeho vplyv na zahraničnoobchodnú výmenu. Podobnosť vývozných štruktúr Portugalska a nových členských krajín EÚ. Porovnanie konkurencieschopnosti vývozov Portugalska a nových členských krajín EÚ. Nové krajiny ako konkurenti pri získavaní PZI. Nové krajiny ako zdroj investičných príležitostí.