Subjekty a mechanizmy garantujúce spoľahlivosť poisťovacích inštitúcií - Pastoráková, Erika, 1972-
Základné východiská pre podnikanie v poisťovníctve. Spoľahlivosť fungovania komerčných poisťovní a ich špecifická činnosť. Orgán dohľadu nad poisťovníctvom. Zodpovedný aktuár. Útvar vnútornej kontroly. Mechanizmy garantujúce spoľahlivosť poisťovacej inštitúcie. Solventnosť komerčnej poisťovne. Charakteristika zaistenia.