Německo a Amerika: Quo vadis? - Schmidt, Peter
Pozitívne a negatívne kapitoly v nemecko-amerických vzťahoch. Rozdielne stanoviská v oblasti bezpečnostnej politiky. Široké vrstvy nemeckej spoločnosti proti použitiu ozbrojených síl, ktoré by mali za úlohu viac, ako stabilizáciu situácie. Vplyv Európskej únie na nemeckú zahraničnú politiku. Možné povolebné koalície a ich vzťah k USA.